Când se întâmplă acest lucru, se numește sindromul de tuse a căilor respiratorii superioare cronice (sau picăturile postnasale), care creează un mucus suplimentar în partea din spate a nasului și a gâtului și declanșează mai mult limpezirea gâtului și tuse decât normal.

Când se întâmplă acest lucru, se numește sindromul de tuse a căilor respiratorii superioare cronice (sau picăturile postnasale), care creează un mucus suplimentar în partea din spate a nasului și a gâtului și declanșează mai mult limpezirea gâtului și tuse decât normal.

RELATATE: 9 lucruri care ar putea să vă dea reflux acid 4. Infecția tractului respirator Tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome ale răcelii și gripei și a altor infecții ale tractului respirator (infecții care interferează cu respirația normală). Celelalte simptome care însoțesc răcelile și gripa, cum ar fi nasul îndesat și o febră, sunt semne ale faptului că o infecție virală provoacă tusea ta, conform Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

O tuse poate depăși toate celelalte simptome, poate pentru că pasajele de aer din plămâni rămân sensibile și inflamate. Când se întâmplă acest lucru, se numește sindromul de tuse a căilor respiratorii superioare cronice (sau picăturile postnasale), care creează un mucus suplimentar în partea din spate a nasului și a gâtului și declanșează mai mult limpezirea gâtului și tuse decât normal.

RELATATE: 8 semne de tuse ar putea fi de fapt pneumonie O infecție mai gravă a tractului respirator este pneumonia, care poate fi cauzată de bacterii sau viruși. O tuse, care produce adesea un mucus verzui sau de culoare rugină, este unul dintre simptomele caracteristice ale bolii, împreună cu febră, frisoane, dureri în piept, slăbiciune, oboseală și greață, conform Centrelor de control și prevenire a bolilor.

Aceste simptome pot apărea diferit în funcție de vârsta ta; Adulții în vârstă pot să nu aibă febră, de exemplu, sau pot avea o tuse, dar fără mucus. Pneumonia este tratată cu antibiotice și, în general, se curăță în două sau trei săptămâni. La fel ca în cazul răcelii și gripei, tusea poate dura mult mai mult.

Persoanele care au BPOC pot fi mai sensibile la astfel de infecții ale tractului respirator și pot suferi exacerbări – episoade de lipsă de respirație potențială pentru viață – când prind o răceală sau respirație în poluarea aerului sau în alte substanțe iritante. 5. Poluarea aerului Diverse poluanți și substanțe iritante din aer pot provoca o tuse persistentă.

Chiar și expunerea pe termen scurt la fum (cum ar fi evacuarea diesel) poate duce la tuse, flegmă și iritare pulmonară. Fumele pot agrava, de asemenea, simptomele alergiilor sau astmului. În mod similar, sporii de mucegai care se găsesc în casele din jurul și în jurul lor pot provoca respirație șuierătoare și tuse atunci când sunt inhalate.https://harmoniqhealth.com În urma uraganului Katrina, New Orleans a raportat un ritm brusc al plângerilor de tuse persistentă dintre rezidenții care se întorceau.

Se credea că așa-numita „tuse Katrina” provine din mucegaiul cauzat de inundații, precum și de vremea uscată și de praful de construcție din oraș. 6. Inhibitori ACE Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) sunt utilizați pe scară largă pentru a trata insuficiența cardiacă, iar hipertensiunea (hipertensiunea arterială) provoacă adesea o tuse uscată persistentă.

Conform unui articol din 2012 în British Medical Journal, acest lucru poate fi cauzat de concentrații crescute de bradicinină, o substanță care se descompune în organism și se acumulează în tractul respirator, ceea ce duce la iritare. Nu trebuie să încetați niciodată să luați medicamente prescrise fără să vă consultați cu medicul dumneavoastră, iar inhibitorii ACE sunt medicamente importante pentru scăderea tensiunii arteriale (o afecțiune mai gravă decât tuse).

Cu toate acestea, este posibil să puteți trece de la inhibitorii ACE la blocanții receptorilor de angiotensină II (ARB), care nu inhibă descompunerea kininelor și sunt mai puțin susceptibili să provoace tuse tulburătoare. Dacă credeți că tusea cronică este legată de un medicament pe care îl luați, consultați-vă cu medicul dvs. și vedeți dacă aveți alte opțiuni.

8. Pertussis Cunoscută și ca tuse convulsivă, pertussis este o boală respiratorie extrem de contagioasă cauzată de bacteria Bordetella pertussis. Simptomele obișnuite includ febra ușoară, nasul curgător și, în special, o tuse violentă care poate îngreuna respirația.

Încercarea de a inspira aerul în plămâni între tuse poate produce un sunet plin de distracție. După etapa inițială, multe persoane nu au febră, dar tusea care însoțește pertussis poate persista câteva săptămâni. Cel mai bun mod de a vă proteja împotriva pertussisului este vaccinat, afirmă Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Deși vaccinul nu este eficient la 100 la sută (nu este niciun vaccin), dacă primiți boala după ce ați fost vaccinat, de obicei nu este la fel de rău. 8. Fumatul cronic Persoanele care fumează adesea dezvoltă o tuse, cauzată de răspunsul natural al organismului pentru a scăpa de substanțele chimice care intră pe căile respiratorii și plămâni prin consumul de tutun. În acest caz, o tuse cronică este adesea cunoscută sub numele de tuse pentru fumători.

Poate începe ca o tuse uscată, dar poate produce în cele din urmă flegmă. Un studiu asupra personalului militar tânăr, publicat în revista Annals of Medicine în 2010, a descoperit că peste 40 la sută dintre fumătorii zilnici și 27 la sută dintre fumătorii ocazionali au prezentat tuse cronică și producție de flegme.

Desigur, cel mai simplu mod de a scăpa de tuseul fumătorului este să renunți la fumat și, dacă ai nevoie de ajutor, medicul tău te poate orienta în direcția cea bună. Pentru a primi poveștile noastre de top în căsuța de e-mail, înscrieți-vă la buletinul de sănătate pentru viața sănătoasă Acest „Tiny Dot” al femeii arăta ca un cos – Dar efectiv a fost cancerul de piele Cineva a făcut o programare imediată?

De Sarah Klein 30 noiembrie 2017 Publicitate Salvați Pin FB elipsis Mai multe Tweet Mail Email iphone Trimite mesaj text Tipărire Sigur că veți observa un aluniță neregulată pe față și îndreptați-vă la dermatolog pentru a-l verifica cât mai repede. Dar ai recunoaște un semn mai subtil al cancerului de piele?

Keely Jones, în vârstă de 40 de ani, proprietar al unei companii de frumusețe din Carolina de Nord, împărtășește fotografii înspăimântătoare ale singurului semn al carcinomului celulelor sale bazale – un cusur roșu care arăta ca cosul tău. – Vezi primul punct minuscul din prima poză? Asta a fost tot ce s-a arătat la suprafață ”, a scris ea într-o postare pe Facebook în această lună care detaliază diagnosticul și tratamentul ei.

Se dovedește, mai mult cancer de piele a pândit sub suprafața pielii sale; ea a avut nevoie de trei proceduri pentru a elimina totul, a explicat ea. Semnul asemănător cosului i-a fost atras în atenție, căruia îi primea un aspect facial.

Un estetician observase pata roșiatică și i-a sugerat lui Jones să vadă un dermatolog. “De obicei nu am cusururi pe față, așa că a fost neobișnuit să mă ocup de o pată”, a spus ea pentru Daily Mail. “Am crezut că este doar o încăpățânată, așa că am continuat să o aleg și de fiecare dată pur și simplu s-ar scrima și sângera “. RELATAT: Cum arată cancerul de piele carcinomul cu celule bazale este cea mai frecventă formă de cancer de piele și se dezvoltă de obicei pe locuri care văd cel mai mult soare, precum capul, gâtul și spatele mâinilor, potrivit Academiei Americane de Dermatologie (DAI). Aceste pete suspecte sunt adesea rozaliu sau capătă culoarea pielii tale.

Uneori sunt strălucitoare, solzoase sau ceroase; s-ar putea să sângereze, să scurgă și să se cruste, așa cum a făcut Jones. În timp ce carcinomul cu celule bazale poate fi asemănător cu un cos sau cu un cusur, acestea nu se comportă ca unul. „Imaginează-ți un cos care pare să se vindece, doar pentru a se întoarce din nou”, Ariel Ostad, MD, profesor asistent de dermatologie la Universitatea New York, a declarat anterior pentru Health.

Dacă găsiți un loc care se schimbă, crește sau sângerează, discutați cu un dermatolog ASAP. Găsit timpuriu, carcinomul cu celule bazale este foarte tratabil, dar fără îngrijiri medicale, se poate răspândi, distrugând pielea, țesutul și chiar oasele, potrivit AAD.

RELATED: Cum se face un auto-examen pentru cancerul de piele Jones a spus că a folosit cu greu paturile de bronzare și a evitat soarele. Spera ca fotografiile ei grafice să poată conștientiza. „Am ezitat să împărtășesc aceste poze, deoarece știu că poate fi grosolan sau șocant să vezi în jurnalele tale de știri.

Dar dacă această postare încurajează chiar și O UNĂ persoană să stabilească o programare pentru dermatologie și să fie verificată, atunci merită ”, a scris ea pe Facebook. „Dacă nu ați fost niciodată la #dermatolog sau nu a trecut ceva timp de la ultima vizită … vă rugăm să-i chemați ASAP.” 14 modalități ușoare de a opri senzația atât de neliniștită Cum să obții controlul asupra tornadei anxioase care își croiește drum prin corp. De Karen Pallarito 29 octombrie 2018 Fiecare produs pe care îl oferim a fost selectat și revizuit în mod independent de echipa noastră editorială.

Dacă efectuați o achiziție folosind linkurile incluse, este posibil să câștigăm comision. Reclamă Salvează elipsă Pin FB Mai mult Tweet Email Email iphone Trimite mesaj text printare Poate că anxietatea față de tine este o buclă de îngrijorare în capul tău, care te copleșește în timp ce stai în pat, așteptând somnul.

Sau este vorba de nebunii intens-nebuni care lovesc chiar înainte de a fi programat pentru a da o prezentare a lucrului. Sau felul în care palmele îți transpiră și stomacul pândesc când te găsești la un eveniment social fără ca nimeni să discute cu el.

Toată lumea experimentează anxietatea, despre care psihologii spun că este doar percepția noastră despre îngrijorare și stres. Indiferent de la ce provine anxietatea sau cum se manifestă, sentimentele anxioase au tendința să se baloneze.

Așadar, este întotdeauna util să aveți câteva trucuri în mânecă pentru a vă ieși din modul de panică înainte de a fi prea intens. Având în vedere acest lucru, am cerut psihologilor să ne ofere cele mai bune sfaturi despre cum să obținem controlul rapid al trenului de anxietate fugit.

RELATAT: 12 semne pe care le poți avea o tulburare de anxietate Respiră anxietatea Când anxietatea îți activează răspunsul în luptă sau în zbor, îl știi; frecvența cardiacă accelerează și devii cutremurătoare și înroșită. Cea mai bună metodă de a contracara acele sentimente de panică este să încetiniți respirația.

Alicia Clark, PsyD, un psiholog din Washington, DC, și autorul Hack Your Anxiety: Cum să faci Anxietatea să funcționeze pentru tine în viață, dragoste și tot ceea ce faci, spune că respirația adâncă din burtă stimulează nervul vag, care curge de la creierul până la intestin și joacă un rol pivot în calmarea sistemului nervos. Iată cum: respirați încet și adânc, până la burtă, pentru până la patru număr, dacă este posibil, spune Clark pentru Sănătate.

Apoi țineți-o pentru două numărați și expirați: 4-3-2-1. Repetați modelul timp de câteva minute. Călărește-l ca un val Imaginează-ți că anxietatea este un val în ocean. „Nu stai doar înalt și nu lupți cu valul”, spune Clark. „Te arunci în ea, astfel încât să nu te doboare.” Cu alte cuvinte, în loc să reziste sentimentelor tale anxioase, reamintește-ți că nu te vor face rău.

Spune-ți că te poți descurca, spune ea, apoi lasă valul să se spele peste tine. Stresul asupra stresului vă poate înrăutăți sentimentele anxioase și vor dura mai mult, adaugă ea. RELATATE: 19 remedii naturale pentru anxietate Împărțiți responsabilitățile mari în sarcini mai mici Oamenii pot deveni atât de nerăbdători să studieze pentru un test, de exemplu, încât aceștia împiedică sarcina cu totul. „Când evităm aceste lucruri, anxietatea noastră devine din ce în ce mai mare”, spune Heidi DeLoveh, doctorat, psiholog de practică privată din Columbus, Ohio.

Sfatul ei? Rupeți activitatea în bucăți mai mici sau pe perioade mai scurte de timp. Nerăbdător să conduci? Începeți doar stând la volan.

Testează anxietatea? În locul unei sesiuni de studiu de patru ore la maraton, lucrați timp de 10 minute la un moment dat. Săriți după-amiaza alergarea de Starbucks Poftiți în acea dimineață latte, am înțeles. Dar întoarcerea pentru o altă sau mai multe reîncărcări la aparatul dvs. de cafea de la birou nu este o idee grozavă pentru gestionarea anxietății. „Dacă sunteți anxioși, cofeina poate fi un adevărat accelerant de anxietate”, explică Clark. De ce e așa?

Cofeina are o influență dependentă de doză asupra stării de spirit. Puțină te poate dobândi – și prea mult te poate lăsa anxioasă și iritabilă. În plus, unele persoane sunt mai sensibile la cofeină decât altele. Lipiți-vă de o ceașcă pe zi, poate două și urmăriți cum vă afectează.

Folosiți-vă simțurile pentru a vă concentra. Oamenii tind să vă faceți griji pentru lucrurile care nu s-au întâmplat încă, cum ar fi atunci când pregătiți să vorbiți la o conferință de lucru, însă evenimentul propriu-zis nu începe încă o oră. Concentrarea prea mare asupra evenimentelor viitoare vă poate transforma într-o panică inutilă.

În loc să-ți lași mintea să alerge spre viitor, încearcă să te concentrezi pe ceea ce se întâmplă chiar acum, sugerează DeLoveh. Faceți acest lucru antrenându-vă creierul pentru a vă concentra asupra celor cinci simțuri. Întreabă-te, ce auzi în cameră, ce vezi în fața ta? Nu stai în fața microfonului; lucrezi doar la diapozitivele PowerPoint.

Acest exercițiu cu cinci simțuri te poate împinge înapoi în momentul respectiv și „aduce acea bucată fizică pe o crestătură”, spune ea. RELATATE: Cele mai bune 10 alimente pentru a reduce anxietatea Faceți o pauză pentru a medita Probabil că auziți multe despre puterile meditației. Dar practicarea lui te poate ajuta cu adevărat să fii conștient de modul în care corpul tău reacționează fizic la gândurile tale, spune Shreya Hessler, PsyD, proprietar și fondator al Centrului MINDset din Bel Air, Maryland.